Future aircraft (articles)

Metroxpress (28-10-2014)

Flyvinduer

– –

Fremtidens fly: Det værste mareridt for de flyforskrækkede (beep.tv2.dk)

Lider du af flyskræk så får du det tydeligvis ikke nemmere i fremtiden. Specielt ikke hvis det står til et innovationsselskab, der vil beklæde væggene med skærme, der viser omgivelserne mens du suser afsted over skyerne.


28 Okt 2014 KL. 15:33 –  AF David Guldager


 

cpi_flight

Har du svært ved at kigge ud af vinduet, når du flyver, så får du et større problem med at lade øjne hvile i kabinen i fremtiden. For flere designere tænker nu i, at lade flyvæggene beklædes med fleksible LED-skærme.

Det seneste koncept kommer fra det engelske selskab Centre for Process Innovation (CPI). De håber, at blive de første der designer et vindues-løst fly. Og i stedet for vinduer er der skærme, der viser omgivelserne, som flyet flyver igennem, i funklende lækker HD.

Så i stedet vil passagererne få en illusion om, at der ingen vægge er i flyet, og der i stedet er frit udsyn til skyerne og himlen over en.

Kameraer optager omgivelserne

Selve flyet vil bære en masse kameraer udenpå, der overfører billederne af omgivelserne direkte til skærmene inden i flyet. CPI er ikke de første eller de eneste med denne idé. Et parisisk selskab havde samme tanke tilbage i august.

Men det er ikke kun for sjov skyld. CPI har lavet nogle udregninger, der kunne gøre en forskel for flybranchen. For åbenbart ville man kunne lave væggene både tyndere og stærkere. Det vil så samtidig gøre dem lettere, og netop vægt er utrolig vigtigt for fly. Det at slanke et fly kan spare mange penge for flyselskaberne, der derved skal bruge mindre på flybrændstof.

Selv håber jeg da i den grad, at det ville blive en mulighed at flyve i sådan et fly. Åbne vidder og en udsigt ulig noget andet.

Men hvad med dig – ville flyskrækken tage over?

(http://beep.tv2.dk/nyheder/fremtidens-fly-det-v%C3%A6rste-mareridt-de-flyforskr%C3%A6kkede)

– –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s